Zomer Ondernemers werken aan toekomst

Een groep van 23 jongeren tussen de 15 en 25 jaar wordt deze zomervakantie in de regio Meppel, Steenwijk, Staphorst en Westerveld, wegwijs gemaakt in ondernemen. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project “De ZomerOndernemer” hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.
Het project is afgelopen maandag begonnen met een driedaagse training bij de Rabobank in Meppel. Het enige wat de deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee en voldoende motivatie om gedurende de zes weken schoolvakantie volop aan de slag te gaan.

Dankzij de steun van Rabobank Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en gemeente Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld is deelname aan het project gratis. De jongeren krijgen zelfs een startsubsidie tot 250 euro, om aan de slag te kunnen met de uitwerking van hun bedrijfsplan.
“Wij denken dat je ondernemerschap alleen kunt leren door te doen”, zegt projectleider Liesbeth Kingma. “Ze gaan concreet aan de slag met hun bedrijfsplan, we vertellen over de haken en ogen, geven tips en workshops en we zorgen ervoor dat ze in contact komen met ondernemers uit het regionale bedrijfsleven die ook nog fungeren als Business Buddy.”

Dominique Petersen, uit Meppel, één van de deelnemers, ziet het project als een mooie en waardevolle ervaring.
Dominique; “De training is tot nu toe erg leerzaam. Niet alleen voor ons bedrijf die we nu aan het starten zijn, maar ook voor later.”
Dominique start samen met Iris Brands een sieradenwebshop; ‘Gewoon voor jou’.

Binnenkort gaan de ZomerOndernemers een kijkje nemen bij Sem Productions in Meppel. Spreker Rob Reinink gaat nog een gastcollege geven over marketing. Eind augustus is het kick-out feestje en wordt er een winnaar gekozen.

Foto ZomerOndernemer