Sport

Winst voor Dos’46 en daarmee derde in de poule

Dos’46 heeft de laatste thuiswedstrijd tegen KCC/CK kozijnen in winst weten om te zetten. Daarmee behaalden zij op de valreep de derde plek die recht geeft op play offs. Dos’46 begon sterk vaan de wedstrijd en nam snel een 2-0 voorsprong. KCC herstelde zich en kwam in de volgende aanval gelijk langszij,
maar zag Dos’46 hierna snel weglopen naar 8-2. KCC bleef hierna in de buurt van Dos’46 lopen en bij rust was het gat nog maar 4 punten (16-12). Na rust was het opnieuw Dos’46 dat de eerste treffers maakte en het hield hiermee KCC op veilige afstand.

Tegen het einde van de wedstrijd kwamen de gasten dichterbij maar, dit was niet genoeg om het de Nijeveners nog lastig te maken. Eindstand 25-23. Door deze overwinning is Dos’46 ten koste van DVO derde geworden en speelt het komende woensdag de eerste ronde tegen de nummer twee in poule A (KZ/Thermo 4U) de kruisfinale. Zaterdag 27 maart wordt dan de tweede ronde gespeeld in Nijeveen. De winnaar speelt op zaterdag 15 april de finale in sportpaleis Ahoy.