Welke winkels en diensten zijn nu nog open

Alleen de winkels die zich richten op de eerste levensbehoeften mogen tijdens de lockdown de deuren open houden. Welke zijn dat? OP www.rijksoverheid vind je een uitgebreide lijst. Maar samengevat voor Meppel: Alle supermarkten in Meppel blijven de komende weken gewoon open. Je kunt dus gewoon je boodschappen blijven doen bij de Albert Heijn, Jumbo, Lidl of Aldi. Bij veel supers kan je de boodschappen ook laten bezorgen. Verder mogen ook bakkers en slagers open blijven en kan je op de (week)markt nog steeds terecht bij jouw favoriete marktkraam voor levensmiddelen.

Verder dierenspeciaalzaken, GAMMA ,Praxis en tuincentra moeten tijdens deze nieuwe lockdown de deuren gesloten houden. Wel mogen ze open blijven voor het afhalen van bestellingen. Verkoop van kerstbomen- en bloemenverkoop buiten is wel toegestaan. Pakketpunten mogen open maar geen andere producten verkopen. Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen blijven gewoon bereikbaar de komende periode.

Verder tankstations, audiciens, opticiens, wasserijen en stomerijen. Hetzelfde geldt voor winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen. De volledige lijst inclusief de uitzonderingen etc staat op www.rijksoverheid.nl
Foto Pixabay