Waar laten we het luierafval?

Grondstoffen raken uitgeput, de CO2 uitstoot is te hoog, de ontbossing neemt toe en de biodiversiteit gaat achteruit. Wie op zoek gaat naar oplossingen voor milieuproblemen komt vaak uit bij menselijk gedrag. Eén van die oplossingen is afval scheiden zodat grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Dat levert veel op. Van materialen als papier, glas, plastic en batte¬rijen kunnen we maar liefst driekwart opnieuw gebruiken. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld; ook uw geld.

Maar doen we het in Meppel wel goed? Is achteraf scheiden niet veel beter? Of Diftar? En hoe zit het met mensen die 3-hoog op een flat wonen? Waar laten zij hun luierafval of plastic, restafval en papier? Je kunt moeilijk 3 containers op je balkon zetten.

Op dinsdag 13 november organiseert Sterk Meppel een avond waarin wethouder Jaap van der Haar samen met woordvoerder duurzaamheid Madelinde Visscher informatie geeft, inventariseert welke problemen u tegenkomt en welke ideeën er leven om dingen anders en beter aan te pakken.

U bent welkom in de koffieruimte van de Plataan (naast de bibliotheek). Vanaf zeven uur staat de koffie klaar; de avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Na afloop is er gelegenheidom onder het genot van een drankje nog even na te praten met de wethouder en raadsleden. Aanmelden is niet nodig maar als u zeker wilt zijn van een plaatsje kan dat via email: m.visscher@gemeenteraadmeppel.nl o.v.v. thema avond en het aantal personen.

Foto SteM