VVD zoekt vrouwen: ‘Zij weten raad’

Een kwart van de huidige VVD-gemeenteraadsleden en commissieleden in Drenthe is vrouw. De partij zou dat aandeel graag verhogen bij de verkiezingen in maart 2022. Dat geldt ook voor de fractie in Meppel.

Volgens Willemien Meeuwissen, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten, zijn er veel kundige vrouwen in Drenthe met goede ideeën, lef en enthousiasme. “Zij kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de politiek. We willen graag met hen in gesprek om de mogelijkheden te verkennen.”

Daarom is de VVD in Drenthe een campagne gestart voor alle twaalf gemeenten: ‘vrouwen weten raad’. Er wordt een informatieavond georganiseerd en vrouwen kunnen zich daarnaast aanmelden voor een kop koffie met een Drentse politica om eens te horen hoe het is om actief te zijn in de politiek, wat er van je gevraagd wordt en hoe je deze bijbaan kunt combineren met je werk en je gezin.

Uit onderzoekt blijkt dat vrouwen zichzelf minder snel dan mannen aanmelden voor een nieuwe functie. En dat geldt al helemaal in de politiek. “Daarom is het belangrijk dat iedereen in Drenthe eens goed om zich heen kijkt: stimuleer vrouwen om met ons in gesprek te gaan”, aldus Meeuwissen. “Dat kan voor hen de drempel net iets lager maken om zich eens te oriënteren.”

“Het is ook vooral heel erg leuk om in de politiek te zitten”, vervolgt Meeuwissen. “Je wereld wordt veel groter, je leert veel mensen kennen en voert interessante gesprekken. En je kunt wat betekenen voor de mensen uit je gemeente. Dat hebben we willen uitstralen in de filmpjes van de vrouwelijke VVD-politici op de sociale media. Ik hoop dat de nieuwsgierigheid van vrouwen is gewekt om te onderzoeken of de politiek iets voor hen is.”

Meppel

“Dat geldt zeker ook voor ons!”, vertelt Frank Perquin van de VVD Meppel. “Wij zijn graag een afspiegeling van de maatschappij.”

Foto VVD Drenthe