Nieuws

Vrijwilligers RTV Meppel heropenen verbouwde studio

Zaterdag hebben de heren Dick Bakker voorzitter en Fred Hofstra penningmeester van het Waarborgfonds Meppel de verbouwde studio van RTV Meppel heropend.

Mede dankzij bijdragen van het Waarborgfonds, de Gemeente Meppel en landelijke overheid hebben de vrijwilligers van RTV Meppel samen met professionals hun studio kunnen verbouwen. Door regelgeving rond de coronapandemie dreigde aanvankelijk sluiting van het knusse gebouw.

Ventilatie, werkruimtes, toilet, keukenfaciliteit, verwarming werden met verve aangepakt. Ook werd het digitale traject, door bijdragen van het Waarborgfonds, dusdanig georganiseerd dat medewerkers zowel vanuit huis als uit de studio hun werk kunnen doen. Ook de toegangscontrole in de studio is digitaal georganiseerd. Door al deze ingrepen heeft RTV Meppel de afgelopen twee jaar volledig kunnen doorwerken.

De heropening van de studio werd zaterdag gecombineerd met een meet and greet van de medewerkers. Velen zagen elkaar weer sinds lange tijd en er viel heel wat bij te praten.

Dick Bakker voorzitter van het Waarborgfonds lichtte in zijn openingswoord nog toe waar het Waarborgfonds voor staat en wat het doet. De Stichting Waarborgfonds Meppel staat voor: financieel ondersteunen van initiatieven, doelen en instellingen in de gemeente Meppel op het gebied van culturele, sociale en maatschappelijke aard.

Veel projecten alsmede instellingen, stichtingen en verenigingen zijn de afgelopen jaren door het fonds ondersteund. RTV Meppel met haar 120 vrijwilligers heeft als zodanig ook steun mogen ontvangen. Meer informatie over het Waarborgfonds vindt u op https://www.waarborgfondsmeppel.nl Daar staat ook hoe u een aanvraag kunt doen.

De opening werd live uitgezonden in Kijk op Meppel met presentatie door Janet van Veen en radiotechniek door Bert Keizer

Foto Leo de Harder