Nieuws

Vrijwilligers Meppel knappen zoveel mogelijk tuinen op

TipTop Tuinen Weekend op 1 & 2 mei

Vrijwilligers in de gemeente Meppel knappen in één weekend zoveel mogelijk tuinen op.

Op 1 en 2 mei mobiliseert vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen. Ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte of andere hindernis om zelf de tuin aan te pakken, worden dan ook uitgenodigd om hun hulpvraag op het online platform te plaatsen. Vrijwilligers kunnen zich via de website opgeven en zelf een afspraak plannen om op 1 of 2 mei te helpen in de tuin.

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet

www.Meppelvoorelkaar.nl is een platform dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar worden in de lente erg veel vragen over het opknappen van tuinen geplaatst. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lente klaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.

‘’Daarom gaan we deze keer een heel weekend organiseren! Tijdens het TipTop Tuinen Weekend op 1 en 2 mei worden alle deelnemers gevraagd een ‘voor’- en ‘na’- foto van de tuin op Instagram of Facebook te plaatsen. Zo kunnen we het gevoel samen iets bereikt te hebben toch nog met elkaar delen”, aldus projectleider Lianne Dolstra.

Coronaproof vrijwilligerswerk

Het TipTop Tuinen Weekend zorgt voor coronaproof vrijwilligerswerk, aangezien het in de buitenlucht plaatsvindt en gemakkelijk op 1,5 meter gedaan kan worden. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via www.meppelvoorelkaar.nl. Hier zien zij gelijk alle hulpvragen die met tuinen te maken hebben. Nadat er contact gelegd is, spreken beide partijen af hoe zij het TipTop Tuinen Weekend invullen. Van een uurtje grasmaaien tot twee dagen de hele tuin opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd.

Informatie en aanmelden https://www.meppelvoorelkaar.nl/