Exposities

VriendenLoterij steunt Drents Museum opnieuw voor vijf jaar

Met ingang van 1 januari 2023 verlengt de VriendenLoterij de steun aan het Drents Museum voor een nieuwe periode van vijf jaar. Gedurende die periode ontvangt het museum weer jaarlijks een bijdrage van € 300.000. De financiële steun van de VriendenLoterij zet het Drents Museum onder meer in voor de realisatie van grote en kleine tentoonstellingen en voor het doen van aankopen om de museumcollectie te versterken.

Annelies Meuleman, zakelijk directeur van het Drents Museum, is zeer content met de verlenging voor een periode van vijf jaar: ‘De VriendenLoterij levert een constructieve bijdrage aan de tentoonstellingen die wij presenteren. Zo organiseerden we in 2021 met groot succes Viva la Frida! (140.000 bezoekers), dit jaar onder meer de tentoonstelling In de ban van de Ararat (bijna 90.000 bezoekers) en een klein pareltje als De Nebraschijf (35.000 bezoekers).

Ook hebben we met steun van de VriendenLoterij verschillende aankopen kunnen doen, waaronder een zelfportret van Rosa Loy uit 2022. We werken ondertussen hard aan onze spraakmakende nieuwe collectiepresentatie en aan dé publiekstrekker voor 2023: Op reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kunnen we met deze financiele steun onze ambities ook écht waarmaken.’

Geoormerkt werven
Deelnemers van de VriendenLoterij kunnen zelf kiezen welk goed doel of culturele organisatie zij willen steunen met hun deelname en maken kans op mooie prijzen. Dit heet geoormerkt meespelen. Het Drents Museum ontving over het jaar 2021, naast de jaarlijkse bijdrage, hiervoor een cheque van € 139.498.

Goede doelen en culturele partners
De VriendenLoterij ondersteunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk te maken. De VriendenLoterij werft fondsen voor de goede doelen en culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.

Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag zelf beleven wat zij mede mogelijk maken. Zo hebben deelnemers van de VriendenLoterij ook gratis toegang tot het Drents Museum met hun VIP-kaart.

Tekst/ foto Drents Museum