VoorzieningenWijzer bespaart inwoners Meppel veel geld

De VoorzieningenWijzer helpt inwoners van de gemeente Meppel om zo goed mogelijk gebruik te maken van regelingen, fondsen en vergoedingen. Medewerkers van Actium, Woonconcept, Welzijn MensenWerk en gemeente zoeken samen met inwoners wat ze kunnen besparen op vaste lasten als energie en telefoon. In 2019 is al een proef gedaan met het inzetten van de VoorzieningenWijzer. Met succes, zodat uiteindelijk heel Meppel kan profiteren van de gezamenlijke inzet. Binnenkort wordt de VoorzieningenWijzer actief aangeboden aan mensen in Meppel

Mensen die binnen of naar Meppel verhuizen of die een bijstandsuitkering aanvragen. Alexander Habers van Woonconcept werkte in 2019 mee aan de proef: “We zijn begonnen in Ezinge. Dat was een groot succes. Paul van Os van Welzijn MensenWerk: “We gaan op bezoek bij mensen thuis. In coronatijd natuurlijk op een veilige manier. We kijken samen waar geld bespaard kan worden. Als het nodig is, helpen we bij het aanvragen van regelingen of het overstappen naar een voordeliger leverancier.

Wethouder Henk ten Hulscher: “Samen met de mensen kijken we naar hun financiën. Ons doel is samen als instellingen je diensten en je deskundigheid aanbieden, eenvoudig en snel.

Foto Karin Jongman. Paul van Os en Fonger Ploegstra van VoorzieningenWijzer bespaart inwoners Meppel veel geld