Volonté Acrogym beste club op Valentijn Acro Cup

Afgelopen weekend heeft Volonté Acrogym zesentwintig teams afgevaardigd naar Oosterwolde, waar voor de tiende maal de Valentijn Acro Cup georganiseerd werd.
Op zaterdag mochten er negentien teams in actie komen.’s Morgens was het de beurt aan de Instappers en E Jeugd, Junioren en Senioren.
Sanne Hessels, Meike Knol en Amy Mulder komen uit in de categorie trio E Instap en ze lieten een goed uitgevoerde oefening zien. Alles lukte en het geheel werd beloond met een nette score. Dit was goed voor een keurige tweede plaats. Brons was voor het E Instap duo bestaande uit Jente Stapel en Dagmar Luchies. Goud was er voor de beide mixparen E bestaande uit Marnique Jansen/Selina Richarson en Querijn Jansen/Tessa Wognum. Bij de E Jeugd duo’s was er opnieuw winst voor Volonté. Het goud ging overtuigend naar Sanne Pot en Maaike Mastebroek en Sanne Hoogstra en Angelina Picciau mochten het brons mee naar huis nemen. Tevens was er een mooie bronzen medaille voor het E Senioren duo Joyce Hogeveen en Feline Kamans.

Pien Rook en Malenthe Jansen mochten bij de duo’s D Jeugd het spits afbijten. Zij lieten een prachtige oefening zien wat hun overtuigend een kop van het klassement zette. Deze plek gaven ze niet meer uit handen en het goud werd hen omgehangen. Vlak hierachter eindigden de duo’s Anouk Albers/Emily Raat en Kirsten Mussche/Vera de Boer.
Een podiumplaats in hetzelfde niveau maar dan bij de trio’s was er voor Amée Deddens, Senna Oeben en Amber van Looij. Stralend stonden zij op de vloer en zij kregen verdiend een medaille omgehangen.
De topprestatie van alle negentien teams was uitmuntend en dit leverde hen allround de hoogte gemiddelde dagscore op. De Cup voor de beste vereniging was dit jaar voor Volonté Acrogym!

Zondag stonden er voor Volonté Acrogym zeven teams op de mat. De verwachtingen waren hooggespannen. De afgelopen vijf edities was er goud voor Volonté in de categorie damespaar D Senior. En hier is nu een zesde titel aan toegevoegd. Goud was voor Erin Bouwhuis en Lieke Pot.
Ook bij de trio’s D Junioren werd er prima gepresteerd door het team van Volonté Acrogym. Kirsten Antonides, Finette Mussche en Mijke Knobbout draaiden een prima oefening en dit werd beloond met een hoge score. Dit leverde hen een keurige derde plaats op.

Een mooie tweede plaats bij de duo’s B Senioren was er eveneens voor Volonté. Sarah Scholing en Fien Koenhen draaien een adembenemende oefening en op een haar na missen ze het goud, maar mogen zeker met trots terugkijken of hun resultaat.
Ook bij de duo’s C ging het goud mee naar Meppel. Simone von Huben en Esmée Kwakman leggen beslag op de eerste plaats. Hun dynamische oefening met salto’s en draaien werd stabiel uitgevoerd.

Volonté Acrogym is zeer tevreden met de behaalde resultaat en kijkt met trots terug op het weekend en ziet de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet. De komende twee zaterdagen staan de Provinciale Kampioenschappen op het programma en hier zijn tickets te verdienen voor de districtsfinales. Op 3 maart organiseert Volonté de Drentse Kampioenschappen in Topsporthal Ezinge. De wedstrijden zijn verspreid over de hele dag en duren van 8 uur tot half 5. Er is gratis entree, dus dit is dé mogelijkheid om de toppers aan het werk te zien.

Foto: Volonté Acrogym