Nieuws

Vier honden vergiftigd in Meppel

waaronder Inets Quby: ‘Wist meteen dat het niet goed zat’

Opeens was Inet Westerveen haar hondje kwijt. Pekinees Quby werd ziek en is kort daarna overleden. Toen er nog drie honden dezelfde symptomen kregen wist ze het zeker: dit is kwade opzet.

Van de vier honden zijn er drie overleden. Alle gevallen waren in de Meppelse nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. “Mijn hond was dinsdagavond aan de diarree”, vertelt Westerveen. “Daar heb je nog geen vermoedens bij. De volgende dag lag het hele huis onder het bloed. We zijn toen gelijk in de auto gesprongen en naar de dierenarts gegaan. Hij vermoedde vergiftiging. De hond trilde, ademde zwaar en hij bloedde. En dat met zo’n extreem kort ziekbed. Hij is kort daarna overleden. Zo waren we ineens onze hond kwijt.”

Kwade opzet
Westerveen plaatste een bericht op Facebook. Daar meldden zich nog twee baasjes die hun viervoeter waren verloren aan rare symptomen. Gisteren meldde zich een vierde baasje. Haar hond had het ternauwernood overleefd.

Volgens de politie is er momenteel geen aanwijzing voor moedwillige vergiftiging. “Iemand kan ook zijn medicijnen in de bosjes gedumpt hebben”, vervolgt Westerveen. “En er wordt hier in de buurt ook veel drugs gedeald. Drugsafval is ook super schadelijk voor die beestjes en je weet hoe honden zijn; die eten alles.”

Sporenonderzoek
Voor Westerveen is de kwade opzet wél zeker. De optelsom zegt haar genoeg. “Het is mij zeker dat het bewust gedaan. Zeker geen puur toeval. Wellicht heeft iemand een hekel aan honden.”

Hondenbaasjes doorpluizen momenteel in de groen op zoek naar bijzonderheden. Voor politieonderzoek zijn immers meer aanwijzingen nodig. “We gaan het groen uitpluizen”, vertelt Westerveen. “Als we iets vinden kan de politie sporenonderzoek doen. Dat is heel belangrijk. Dit moet stoppen.”

Foto Eigen