Vaccinatielocatie Meppel geopend: drukte aan de poort

De GGD Drenthe opende vandaag een nieuwe vaccinatielocatie in Meppel. Het centrum naast de gemeentewerf heeft al veel mensen mogen verwelkomen.

In Meppel wordt alleen geprikt met Moderna. Dat maakt de logistiek een stuk eenvoudiger voor de GGD. “We zij blij dat we steeds meer vaccins krijgen”, zegt Marjon Feenstra, manager bij GGD Drenthe. “Dat maakt het voor ons ook mogelijk om dit vierde centrum te openen. Door de medewerking van de gemeente Meppel hebben we hier nu een hele goede locatie en is de laatste ‘witte vlek’ in Drenthe opgevuld.”

Ook burgemeester Richard Korteland is blij dat de vaccinatielocatie in Meppel geopend is. “Vaccineren is de sleutel in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verspreidt. Deze locatie in Meppel draagt daarmee ook bij aan het steeds verder openstellen van onze samenleving.”

De locatie aan de Eekhorstweg 16 ligt naast de gemeentewerf. Er wordt hier alleen gevaccineerd. De testlocatie in Meppel ligt iets verderop.