Nieuws

Vaccinatielocatie in Meppel opent op 14 mei

Vanaf 14 mei gaat GGD Drenthe ook vaccineren in Meppel. Dit vaccinatiecentrum is hiermee de vierde locatie van GGD Drenthe. De locatie is samen met de gemeente Meppel uitgekozen vanwege de goede bereikbaarheid en parkeerruimte. Er zal op deze locatie gestart worden met het vaccin van Moderna. Dit vaccin lijkt erg op het vaccin van BionTech/Pfizer. Het is eveneens een zogenoemd mRNA-vaccin. Door in Meppel voorlopig alleen maar Moderna te gebruiken wordt de logistiek een stuk eenvoudiger.

Marjon Feenstra, manager bij GGD Drenthe: “We zij blij dat we steeds meer vaccins krijgen. Dat maakt het voor ons ook mogelijk om dit vierde centrum te openen. Door de medewerking van de gemeente Meppel hebben we hier nu een hele goede locatie en is de laatste witte vlek in Drenthe opgevuld.”

Ook burgemeester Richard Korteland is blij dat de vaccinatielocatie in Meppel opengaat. “Vaccineren is de sleutel in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verspreidt. Deze locatie in Meppel draagt daarmee ook bij aan het steeds verder openstellen van onze samenleving.”

De locatie aan de Eekhorstweg 16 ligt naast de gemeentewerf. Er wordt hier alleen gevaccineerd. De testlocatie in Meppel ligt iets verderop.

Foto Google Streetview