Uitverkochte routes op 2e dag Puppet International

Vandaag gingen de routes van Puppet International van start. De Meppeler-Verhalen-Route, Popp-en-Route en Hapas-Route trokken een groot publiek. Dat leidde tot uitverkochte zalen bij de laatste twee. De Meppeler-Verhalen-Route vertelt over de geschiedenis van de oude gilden die Meppel vroeger rijk was en wordt gespeeld door jonge makers. De Popp-en-Route is al jaren de meest populaire route van het festival en was dan ook vrijwel meteen uitverkocht vandaag. Nieuw dit jaar is de Hapas-Route, waarin bezoekers zich van restaurant naar restaurant verplaatsen. Op elke locatie staat een hapje en een voorstelling klaar.

Andere hoogtepunten van deze tweede dag van het festival waren de netwerkmeeting, de containervoorstellingen en de avondvoorstelling Masters@Work. Tijdens de netwerkmeeting ontmoeten artiesten en buitenlandse programmeurs elkaar. Een belangrijk onderdeel van het festival, want veel artiesten komen door dit soort ontmoetingen weer op andere internationale festivals terecht met hun voorstellingen. Ook de containervoorstellingen waren een succes en trokken veel bezoekers. Een van de avondvoorstellingen in Schouwburg Ogterop was Masters@Work, waarin vier meester poppenspelers het podium deelden: Tristan Vogt van Thalias Kompagnons, Neville Tranter van Stuffed Puppet, Jordi Bertran en Henk Boerwinkel.

Na de voorstellingen werd er uitgebreid nagepraat en genoten van muziek van Timo de Jong en Tim Kamphuis in de Muziekcoöperatie, waar ook op vrijdag en zaterdag de avond muzikaal wordt afgesloten.

Foto Robin Olinga