Uiterwijk Winkel Verz. is het slimste bedrijf

Donderdagavond 5 april vond de tweede editie plaats van de kennisquiz “het slimste bedrijf rondom de Reest”. Vierentwintig bedrijven streden in schouwburg Ogterop om deze felbegeerde titel. Het was een buitengewoon spannende avond tot aan de allerlaatste vraag. Uiterwijk Winkel Verzekeringen won de strijd en mag zich een jaar lang het slimste bedrijf rondom de Reest noemen. Naast de eer, hebben zij ook de wisseltrofee gewonnen, een bronzen, driekoppige uil, gemaakt door regionale kunstenaar Wessel Bezemer.

De avond werd georganiseerd door Rotary Staphorst Reestland. Deze serviceclub zet zich in voor regionale goede doelen. Met de kennisquiz “het slimste bedrijf rondom de Reest” is in totaal 8000 Euro opgehaald. Hiervan ging 5000 Euro naar De Schiphorst voor het verbeteren van de woonomstandigheden van dementerenden. RTV Meppel mocht een cheque van 3000 Euro in ontvangst nemen, voor nieuwe apparatuur. “Wij zijn verheugd dat we deze lokale organisaties op deze manier kunnen ondersteunen” zegt Peter van Marle, namens de organisatie.

Bij De Schiphorst heeft elke bewoner een eigen appartementje, maar omdat alle deuren er precies hetzelfde uitzien, is het voor de dementerende bewoners vaak moeilijk om hun eigen thuis te vinden. Door elke deur om te toveren tot een herkenbare voordeur, maken ze er echt hun eigen thuis van. RTV Meppel is de lokale omroep voor de gemeente Meppel/Nijeveen en omstreken. Door radio, televisie en internet worden kijkers en luisteraars geïnformeerd over gebeurtenissen dichtbij huis. Regionale en lokale omroepen vervullen een belangrijke publieke functie in de integratie van alle bevolkingsgroepen in de samenleving en het versterken van de maatschappelijke cohesie.

Foto Ramon Navarro