Toneelvereniging Erica staat weer op de planken

Toneelvereniging Erica uit Wilhelminaoord treedt in februari weer op. Dit keer met de klucht ‘Een schat van een buste’ geschreven door Aad Caspers. Het stuk in drie bedrijven wordt twee keer gespeeld in Ons Dorpshuis te Wilhelminaoord: op zaterdag 4 februari en zaterdag 11 februari. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 6 euro (7,50 euro aan de zaal). Meer informatie op www.ericatoneel.nl.

Sinds afgelopen september staan de spelers ijverig te oefenen op toneel in Ons Dorpshuis. De klucht werd in 1987 ook al een keer door Erica gespeeld. In de huiskamer staat een buste van overgrootvader. Zijn nazaten dulden met gemengde gevoelens zijn “aanwezigheid”. Kort voor overgrootvader zijn laatste adem uitblies, mompelde hij dat er ergens in huis een schat verborgen lag. Er werd nooit iets gevonden. Is het een flauwe grap of…

Nieuwe leden
De toneelvereniging is dit jaar versterkt met de komst van Arie de Jong uit Noordwolde. En oude bekende Egbert Urff speelt dit jaar weer mee. Voor de decorbouwers lag er een geheel nieuwe uitdaging. Het 3e bedrijf vroeg wel een heel creatieve oplossing voor het toneel. Daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd. Een dikke pluim voor hen dus. En voor Rob van der Ree, die de toneelspelers af en toe ‘op hun plaats zet’ met goede tips en komische speeladviezen.

Tekst/ foto Erica Wilhelminaoord