Testrit Assen-Zwolle voor Rachelle en Linda

Zondag 9 augustus wordt voor Rachelle Huberts de dag van de grote test. Ze gaat dan, samen met haar maatje Linda, kijken hoe haar lichaam reageert op een lange fietstocht. Dit als voorbereiding op de tocht van 200 km die zij in op 28 December door Drenthe gaat fietsen. Rachelle komt met deze fietstocht in actie voor de Hersenstichting. De actie heet “200 KM tegen hersenletsel” en is te vinden op internet. Haar doel is geld inzamelen voor de Hersenstichting tegen hersenletsel. Rachelle heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) door een valpartij met haar MTB.

Sinds deze valpartij is haar leven enorm veranderd. Veel ziekenhuisbezoeken, maar ook het dagelijks leven staat volledig op zijn kop. Alles wat zo zelfsprekend was, is niet meer gewoon. Ze wil heel graag aandacht voor het dragen van een helm. Zonder het dragen van een helm was het voor haar nog veel slechter afgelopen. Zondag 9 augustus wordt volgens de voorspelling een warme dag en daarom starten de dames hun fietstocht om 5 uur. De eerste stop is in Meppel. Bij Sport- en gezondheidscentrum CivitaS aan de Zomerdijk 5c

Daar zullen Rachelle en Linda even van de fiets afkomen voor eten en drinken en een sanitaire stop. Daarna koersen ze verder naar Isala in Zwolle. Daarna koersen ze verder naar Isala in Zwolle. Daar zullen ze een taartje eten om de hele periode van revalideren af te sluiten. Het is tevens het keerpunt in de route. Van daaruit fietsen ze langs Hoogeveen weer terug naar huis in Assen.

Foto Hersenstichting