Regio

Testopenstelling Keukenhof goed verlopen

Afgelopen weekend hebben 15.000 mensen op een veilige en verantwoorde wijze Keukenhof bezocht. De stemming was goed en iedereen volgde de coronamaatregelen. De bezoekers waren blij dat er weer ruimte werd gegeven om een leuk dagje uit te beleven.

“Met dit aantal bezoekers, 10% van onze normale capaciteit, is het geen enkel probleem om veilig in het grote bloemenpark te wandelen”, stelt Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. “De mensen zijn inmiddels zo gewend aan het houden van afstand dat wij ze daar niet aan hoefden te herinneren. Keukenhof heeft met deze test laten zien dat het veilig en verantwoord open kan. Het is voor ons dan ook moeilijk te begrijpen waarom we nu weer gesloten zijn.”

Keukenhof mocht alleen zes dagen open binnen het programma Testen voor Toegang met een beperkt aantal bezoekers. Zij moesten allemaal vooraf getest worden op corona. Meedoen aan de test was de enige mogelijkheid om tijdelijk open te kunnen. Keukenhof is van mening dat iedereen elke dag in Keukenhof op een verantwoorde en veilige manier kan wandelen. Zonder test, net zoals in ieder ander park.

Foto Keukenhof