Tafel in de tuin gezellig coronaproof evenement

Twee edities staan er dit jaar dit jaar gepland. Globaal Meppel Zuid en Meppel Noord. Twee edities die de naam rommelmarkt ver zijn ontstegen.

Afgelopen zaterdag vond de editie Meppel Zuid plaats. Koedijkslanden, Berggierslanden en Slingenberg. Meer dan 250 locaties waar een interessant aanbod in de tuin of op de oprit werd aangeboden. Het zonnetje werkte mee en het aanbod bracht nog heel wat Meppelers op de been en vooral op de fiets. Het was vooral beregezellig en de aandacht voor je handelswaar hing ook een beetje van het aanbod af.

Tafel in de Tuin werd in 2019 opgericht door de Meppeler vriendinnen Birgit de Jong en Eva van Limburg. Binnen het concept melden deelnemers zich online aan. Ze verkopen hun spullen vanuit de eigen voortuin. De Jong en Van Limburg maken vervolgens een plattegrond en routekaart voor de bezoekers. Dat werd ook voor deze editie gedaan.

Dat Tafel in de Tuin dit jaar gesplitst werd in twee edities heeft alles met de enorme belangstelling te maken. In 2020 deden al 500 locaties mee. Om de te verwachten drukte goed te spreiden werd dit jaar gekozen voor twee edities. Dit weekend in Zuid en 18 september in Meppel Noord. Bijkomend voordeel is dat Noord nu ook Zuid kon bezoeken.

Het aanbod was ditmaal nog meer divers als voorgaande edities. Ook hier heeft een evolutie plaatsgevonden. Niet alleen waren de kelders en zolders opgeruimd en lagen tuinen vol met occasions , sommige tuinen waren complete brocante boetieks en andere onverwachte uitingen van eigen creativiteit.

De twee edities als gezegd op 18 september en dan zijn is Meppel Noord aan de beurt: Nieuwveense Landen, Watertorenbuurt, Haveltermade, centrum, Oosterboer en Ezinge. Gezien het aantal inschrijvingen wordt dat ook een spectaculaire editie.

Meer foto’s op de social media

Foto’s Leo de Harder