Nieuws

Steeds meer mensen bij voedselbank Meppel

De gang naar de voedselbank wordt in Drenthe steeds vaker gemaakt. Vooral in Meppel is er sprake van een toename: waar er vorig jaar nog 90 gezinnen per week naar de voedselbank kwamen, zijn dat er nu bijna 120.
Landelijk is het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank vorig jaar met 8 procent toegenomen tot 151.000. Vooral ouderen en alleenstaanden deden in 2019 vaker een beroep op voedselhulp. In de provincie Drenthe zijn in vier regio’s voedselbanken actief: Noordenveld, Zuidwest-Drenthe, Hart van Drenthe en Zuidoost-Drenthe.

Tezamen verstrekken ze voedselpakketten aan zo’n 3500 mensen. Iedere organisatie heeft een centrale vestiging met daarnaast een aantal uitgiftepunten. Dat er vooral in Meppel een toename is van het aantal mensen dat naar de voedselbank gaat, kan verschillende verklaringen hebben. Zo heeft de voedselbank in Meppel, na onderzoek van de landelijke afdeling van de voedselbank naar het wegblijven van mensen, de website van de voedselbank aangepast. Er staat nu bijvoorbeeld meer uitleg over wat de voedselbank precies doet.

Ook zijn er posters opgehangen met duidelijke uitleg. Tonie Mulder, werkzaam bij voedselbank Meppel: “Die postercampagne roept mensen op zich aan te melden bij de voedselbank als ze denken dat ze daarvoor in aanmerking komen. Er is een folder bij die heel uitgebreid ingaat op wat kan en wat niet kan. Dat werkt volgens ons ook.” Daarnaast stelt Mulder dat de financiĆ«le drempel de afgelopen jaren is verlaagd. Hierdoor kunnen mensen dus sneller gebruik maken van de diensten van de voedselbank. Na 3 jaar stopt de hulp .

Foto Voedselbank