Starters vinden in Meppel moeilijker een huis

De verkooptijd voordat een woning in de gemeente Meppel is verkocht is het afgelopen kwartaal flink gedaald naar gemiddeld 68 dagen. Vorig jaar stond een woning nog gemiddeld 110 dagen te koop, en ook het vorige kwartaal stonden woningen langer te koop, gemiddeld 117 dagen.

Tussenwoningen zijn het afgelopen kwartaal flink sneller verkocht. In het tweede kwartaal van 2018 (april-juni) stond een tussenwoning gemiddeld 28 dagen te koop, in het eerste kwartaal (januari-maart) was dat nog 77. Een jaar geleden stond een tussenwoning ongeveer vier maanden (120 dagen) te koop.

Die daling valt overigens in het niets bij de verkoop van appartementen. Die zijn het afgelopen kwartaal maar liefst veertien keer sneller verkocht dan het eerste kwartaal van 2018. Gemiddeld staat een appartement zeventien dagen te koop, terwijl in de periode januari tot en maart een appartement nog gemiddeld 237 dagen te koop stond.

Wethouder Roelof Pieter Koning geeft aan dat er vooral in het centrum voor starters gebouwd gaat worden. ‘Er zijn projecten aan de Kromme Elleboog en Het Vledder in voorbereiding. Verder wordt de achterstand aan huurwoningen weggewerkt, zoals in Koeberg Noord.’

Foto Gem Meppel