Spannend TT weekend Assen

De 88e editie van de TT Assen is een groot succes geworden. De fans werden getrakteerd op spannende wedstrijden, met als hoogtepunt de wedstrijd van de MotoGP. Marc Márquez won zondag een spannende enspectaculaireMotoGP. In chaotische strijd met acht coureurs in de kopgroep bleek de Spanjaard in de slotfase van de race te sterk voor Alex Rins en Maverick Viñales.

In de Moto 2 werd Bo Bendsneyder uiteindelijk 17e. Na een sterke inhaalrace kwam hij weliswaar als 14e over de streep, maar door een tijdstraf van 1.4 seconden moest hij na afloop drie plaatsen inleveren. De thuisrace voor het Nederlandse NTS RW Racing GP Moto2 team uit Dwingeloo werd uiteindelijk beëindigd met een mooi resultaat in de race. Steven Odendaal zorgde voor opnieuw een top 20 in de thuisrace van het team, net voor teamgenoot Joe Roberts.

Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold werd in de Jamaha R300 cup 3e in de eerste race en 2e in de tweede race. Over het gehele weekend kwamen meer dan 167.500 bezoekers door de entreepoorten, wat TT directeur Peter Oosterbaan en TT voorzitter Arjan Bos tot grote tevredenheid stemde. Maurice Schieving uit Meppel regelde de catering van alle genodigde gasten.

Foto Wim Echten