Sethehaven Op- & Overslag koopt 1,6 ha haven

Duurzame transitie van vervoer van weg naar water zet door. Sethehaven Op- en Overslag heeft op bedrijventerrein Oevers D in Meppel 16.600 m² (1,6 ha) grond aan de Sethehaven gekocht voor uitbreiding van het huidige bedrijf. Sethehaven Op- en Overslag beschikt op Oevers D al over een mooie nieuwe locatie, goed bereikbaar via water en weg. Er kunnen binnenvaartschepen komen tot 2.000 ton. Eén zo’n schip vervangt tot zestig vrachtwagens.

Directeur Mark Emmink: “Er staan nu vijf loodsen met vakken van 300 tot 3.000 ton en zeventien silo’s voor kleinere partijen. Allemaal gecertificeerd en met een eigen weegbrug. Dankzij onze douanevergunning kunnen we goederen van buiten de Europese Unie eerst in transito voor onze klanten opslaan. Naast het op- en overslaan biedt Sethehaven diensten aan zoals zeven, beluchten en verpakken.”

Wethouder Henk ten Hulscher: “Het gaat goed met onze economie. Meppel blijkt heel aantrekkelijk voor uitbreiding en vestiging van bedrijven. De verkoop van bedrijfsterrein laat dat de afgelopen jaren duidelijk zien. De verkoop aan Sethehaven Op- en Overslag is perfect voor onze havenontwikkeling en voor de duurzame transitie van vervoer van weg naar water. Meppel werkt ook daarom hard aan de ontwikkeling van toekomstig bedrijventerrein.”

‘Nat’ bedrijventerrein Oevers D is ontwikkeld door KWS, Royal HaskoningDHV en de gemeente Meppel en ligt aan diep vaarwater. Het terrein ligt aan het Meppelerdiep en is vanuit het IJsselmeer rechtstreeks bereikbaar via het Zwarte Water. Daarmee is het dé grote binnenhaven van Noord Nederland.