Scouting Meppel 80 jaar en record aantal leden

Niet eerder had Scouting Meppel zoveel leden als nu. In 2020 voegden zich 30 nieuwe scouts bij de groep, waardoor de club groeide van 120 naar 150 leden. De uitdagende en leuke activiteiten die Scouting aanbiedt, zijn voor de scouts een fantastisch wekelijks moment om met elkaar te spelen, ontdekken en leren. Ook Scouting heeft zich dit jaar flink moeten aanpassen aan de omstandigheden. Voorzitter Wouter Grendelman is erg trots op hoe de vrijwilligers dat hebben gedaan: ‘Als er zoiets als een lockdown komt dan staat alles op z’n kop.

Het is bewonderenswaardig hoe snel onze vrijwillige leiding omschakelde naar online spelprogramma’s onder de noemer #iksscoutthuis. Zo kunnen de jeugdleden ook in een vervelende tijd als deze nog veel plezier aan Scouting beleven. Daar zit onze kracht. Maar zodra het weer verantwoord kan, gaan we natuurlijk graag weer samen buiten aan de slag met kamperen, vuur maken of onze boten, dat blijft toch het allerleukste’ Dit jaar bestaat Scouting Meppel 80 jaar. De groep had hiervoor een groot jubileumkamp in de planning staan maar dat kon niet doorgaan.

Toch blijft Grendelman positief: ‘We zijn als club nu al 80 jaar een actief onderdeel van de Meppeler samenleving. Een hele prestatie! Dat is gelukt doordat we altijd de blik naar buiten hebben gericht en verbonden blijven met onze omgeving. Het belangrijkste voor nu is dat iedereen gezond uit deze crisis komt. Wij blijven ondertussen (online) activiteiten aanbieden voor onze jeugdleden. Daar zijn we goed in en dan maken we er in 2021 hopelijk samen weer een groot feest van.’

Foto Scouting Meppel