Samen met je buren aan de zonnepanelen

Buurkracht organiseert tweede startbijeenkomst in Meppel

Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Drenthe. Om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan, organiseerde het maatschappelijke initiatief Buurkracht verschillende startbijeenkomsten, waarvan een in Meppel. Wegens succes is er op 11 oktober een tweede informatieavond in de Tipbrug, Prinsengracht 8, aanvang 20.00 uur. Iedereen uit Meppel is welkom.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit
Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan 37 in Drenthe en 2 in Meppel. In alleen al Drenthe besparen Buurkrachtbuurten ruim € 165.000,- per jaar op hun energierekeningen. Met de startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen energie besparen: zinvol én leuk
“Het resultaat als buren besluiten met elkaar energie besparende maatregelen te nemen, is groot. En behalve dat ze grootse resultaten met elkaar weten te boeken, vinden ze het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten. Samen energie besparen wérkt!” aldus Alex de Ruiter, buurtbegeleider Drenthe bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op deze tweede startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Want buren hebben samen buurkracht.

Aanmelden?
Bezoekers kunnen zich aanmelden via een e-mail aan alex@buurkracht.nl. Voor andere vragen over Buurkracht of meer informatie mail: alex@buurkracht.nl of bel 06 166 955 19.

Foto Buurtkracht