Ruth Olie-Hallmans Advocaat-mediator van het jaar

Echtscheidingsadvocaat en mediator Ruth Olie-Hallmans van Hallmans Meier advocatuur & mediation is gisteren in Rotterdam verkozen tot vFAS Advocaat-mediator van het Jaar. De landelijke prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Voor de award waren drie advocaat-mediators genomineerd. Leden van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) konden stemmen op hun favoriet en Ruth Olie-Hallmans kwam als winnaar uit de bus.

Ruth Olie-Hallmans is sinds 1990 werkzaam als advocaat. In 2010 is zij haar eigen praktijk gestart in Meppel. Naast dat zij opkomt haar cliënten, houdt zij de belangen van eventuele kinderen vooral in het oog. “De wijze waarop de echtscheiding verloopt is van groot belang voor alle betrokkenen maar zeker voor de kinderen. Er zijn 70.000 kinderen per jaar die te maken krijgen met echtscheiding. Het is voor hen erg moeilijk wanneer zij geen vrij contact kunnen hebben met een van hun ouders, dan wel dat er conflicten zijn die niet opgelost worden. Ook is het belangrijk zij ‘gehoord’ worden in de echtscheiding. Hun belangen staan dan ook op de eerste plaats.”

De benoeming tot Advocaat-mediator van het Jaar is een bekroning op het werk van de Meppeler advocaat. “Ik kan dit werk niet doen zonder de vele collega’s die heel goed bezig zijn. Uiteindelijk draait het om samenwerking en er met z’n allen voor zorgen dat processen goed verlopen. Alleen op deze wijze kunnen we actief en proactief bijdragen aan een scheiding zonder schade voor kinderen en ouders.”

Over de vFAS

Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. De vFAS-advocaat-scheidingsmediator beschikt, naast kennis op het relationele- en emotionele gebied en het gebied van kinderen, over de benodigde actuele juridische kennis om de echtscheiding op dit gebied goed te kunnen begeleiden; te denken valt aan onderwerpen als alimentatie, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en het ouderschapsplan.