Roel Reijntjes-lezing in restaurant Luning in Ruinen

Op zondagmiddag 19 maart draait het in restaurant Luning aan de brink in Ruinen om het werk en leven van Roel Reijntjesl. Om 14.00 uur begint een programma van voordrachten en een kleine rondleiding door het dorp.

Schrijver Roel Reijntjes is honderd jaar geleden geboren en twintig jaar geleden gestorven. Hij woonde in Beilen, maar een van zijn mooiste gedichten gaat over ‘Rune’. Daarom heeft de organisatie gekozen veur een Roel Reijntjes-lezing in het dorp Ruinen.

Literatuurkenner Henk Nijkeuter, schrijver en muzikant Erik Harteveld en streektaolambassadeur Ans Klok vertellen over het leven en de ‘schrieverij’ van Roel Reijntjes. Deze lezing is de derde die hoort bij de Underweg-reeks, een nieuwe Drentse literaire wandelserie. De schrijvers hiervan, Gerrit Boer en Henk Berghuis, zullen zondag het belang van en het idee achter de literaire wandelserie toelichten.

Publiek is van harte welkom bij de Roel Reijntjes-lezing. De entree is € 7,50. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.huusvandetaol.nl/product/roel-reijntjes-lezing.

Tekst/foto Huus van de Taol