Riot Movement Cup groot succes

Afgelopen zaterdag vond in Sporthal Staphorst de derde editie van het freerun event de ‘Riot Movement Cup’ plaats. Met hulp van vrijwilligers organiseerde trainer Hugo Paya dit event voor zijn pupillen van de drie verenigingen waar hij lesgeeft. Niet alleen kinderen en jongeren deden mee, dit jaar was er voor het eerst ook een speciale ‘rockstars categorie’ voor volwassenen. De wedstrijd werd georganiseerd door een samenwerking van de verenigingen FC Meppel Gymnastiek, SV Rouveen en WGV uit de Wijk.

De deelnemers hadden de keus om mee te doen aan één of twee onderdelen: de speed-ronde en de style-ronde. Bij de speed wedstrijd gaat het erom zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Voor ‘fouten’ zoals het gebruik van knieën of ellebogen worden strafseconden gegeven. Bij de style-ronde kiezen de deelnemers hun eigen route waarin ze zoveel mogelijk tricks en flips laten zien. De dag was verdeeld in drie rondes waarin verschillende leeftijdscategorieën en levels (beginner, advanced of expert) meededen. Tussendoor was er tijd om in jamming sessions samen te sporten en nieuwe tricks uit te proberen.

Dankzij de DJ Robbert Hagedoorn en de MC Ivar van Peer had de wedstrijd een fantastische sfeer en een professionele uitstraling. De zaal stond vol toestellen, maar de eyecatcher was toch wel de enorme steigerstellage die gesponsord werd door Interstage. De deelnemers konden springen van plateaus van 4, 3 en 2 meter hoog. De driekoppige jury bestond uit Gokhan Destina, Zardy de Haan en Koen Klement, alle drie professionele freerunners. Het publiek heeft zich geen moment hoeven vervelen en keken hun ogen uit. Omdat de deelnemers tijdens de style ronde hun eigen route mogen bepalen en zo creatief mogelijk zijn in hoe en waar ze hun tricks uitvoeren, is geen ‘run’ hetzelfde en blijft het spectaculair om naar te kijken.