Sport

Richard Bruintjes blijft aan bij dameselftal FC Meppel / Alcides.

Richard Bruintjes is ook komend seizoen de trainer van dameselftal FC Meppel / Alcides. Het contract van de trainer is met minimaal één seizoen is verlengd.

De trainer is zelf erg blij met de verlenging: “Vanaf het begin dat ik hier kwam werk ik met een groep die gretig is om verder te komen en ook gezelligheid en plezier kent! Ondanks dat we weinig wedstrijden gespeeld hebben heb ik dit toch als zeer prettig ervaren. Toen ik met de TC in gesprek ging waren we heel snel akkoord, ik zei gelijk ja. Ook omdat ik voor mijn gevoel hier nog niet klaar ben, na een half seizoen en dit coronajaar.”

Bruintjes krijgt wel te maken met een aantal wisselingen. Een aantal meiden gaat stoppen of doet een stapje terug. Daarvoor komen jonge talenten uit de onder 19 voor terug. Zij zijn klaar voor de 1e selectie, denken zowel Bruintjes als de technische commissie. “Dit seizoen deden er elke wedstrijd al een aantal meiden van MO19-1 mee met vrouwen 1, ik heb er het volste vertrouwen in dat ze mee kunnen draaien. Ze speelden in de jeugd altijd op een hoog niveau, dat maakt de aansluiting een stuk makkelijker. We hopen op een gezonde concurrentiestrijd en proberen daardoor voor het hoogst haalbare te gaan. Een kampioenschap zou fantastisch zijn en we willen in ieder geval voor een periode gaan,” besluit Bruintjes.

Bruintjes is woonachtig in Genemuiden. In het verleden was hij trainer onder meer SC Genemuiden, Vitesse’63, SC Rouveen en DESZ. Halverwege het seizoen 2019/2020 kwam hij in Meppel voor de groep te staan. Hij wist het team weg te loodsen uit de onderste regionen van de 3e klasse en voorkwam hiermee degradatie. Deze opmars werd voortgezet met de start van dit seizoen, in de eerste 4 speelronden werden 9 punten behaald en stond VR1 op een keurige 2e plaats. Helaas gooide Corona roet in het eten en is deze opmars nog niet voortgezet.