Red Giants kiest voor de jeugd

Al jaren ziet Red Giants, binnen Red Giants, de kloof tussen de eigen jeugd en het 1e heren team groter en groter worden. Speelden voorheen nog minstens 4 a 5 Meppeler jongens in het 1e, nu is dit welgeteld 1 speler.

Dit moet ons inziens anders. Dit moet anders omdat wij “eigen kweek” de kans willen geven uit te kunnen komen in onze hoofdmacht Heren 1. Dit biedt de talenten binnen de vereniging de mogelijkheid om zich steeds verder te ontwikkelen en te streven naar een plek in het eerste wat door de nieuwe strategie dan ook daadwerkelijk tot een reëele mogelijkheid behoort.

Met jongens uit Meppel zal de publieke belangstelling weer toenemen en de tribunes weer gevuld worden met familie, vrienden en bekenden. Hierdoor gaat basketbal hopelijk weer leven in Meppel, zoals dat in de rijke geschiedenis van de club ook het geval was.

Er is dan ook besloten om met ingang van het seizoen 2019-2020 niet meer uit te komen in de promotiedivisie. Het heren 2 team, een team met oudgedienden als de gebroeders de Vries en gebroeders van der Kamp, liggen met voorsprong op kampioenskoers wat inhoudt dat zij, bij een kampioenschap, mogen uitkomen in de 2e Divisie . Een niveau welke beter aansluit bij het huidige niveau van onze jeugd en jonge talenten dus de kans krijgen om het nieuwe Heren 1 team te gaan vormen.

De jeugd heeft de toekomst en daarom de bewuste keus van Red Giants om zich te gaan richten op de eigen jeugdleden.

De thuiswedstrijden van het nieuwe Red Giants H1 zullen gewoon op de zaterdagavonden blijven, waarbij de entourage ook hetzelfde blijft met als enige verandering, wanneer het aan de club ligt, meer publiek, meer sfeer, meer basketbalbeleving!

Foto Leo de Harder Red Giants- Landslake