Recreatieschap Drenthe ontvangt gouden Ommetje medaille

Afgelopen woensdag ontving Marjan Koops van het Recreatieschap Drenthe de gouden Ommetje medaille van de Hersenstichting. Deze zomer werd in heel Nederland de Ommetje Olympiade gehouden, dit was een wandel challenge voor bedrijven die gebruik maken van de Ommetje app. De opdracht was van Olympisch kaliber: loop met collega’s symbolisch de ruim 9.000 kilometer van Amsterdam naar Tokio. De vrijwilligers en medewerkers van Recreatieschap Drenthe liepen met elkaar15.516 kilometer en bereikten hiermee de tweede plaats van de 12 gouden medaille winnaars.

“Bewegen is goed voor je hersenen. Het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson” zegt Joke Berendsen, regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. “Om mensen op een leuke en eenvoudige manier meer te laten bewegen door de dag heen heeft de Hersenstichting de app Ommetje ontwikkeld. Het is dan ook prachtig om te zien dat mensen massaal zijn gaan lopen tijdens de Ommetje Olympiade.”

Naast de gouden Ommetje medaille ontving recreatieschap Drenthe ook nog een blijvende herinnering in de vorm van een stoeptegel met opdruk. Deze krijgt een mooi plaatsje bij het kantoor van het Recreatieschap. Zo wordt iedereen die erover heen wandelt herinnert aan de geweldige prestatie van deze ommetje challenge.

Foto Recreatieschap Drenthe