Recordopbrengst India-actie door Greijdanus Meppel

Vrijdagmorgen sloten leerlingen van Greijdanus Meppel, na wekenlang actievoeren, een fantastische sponsoractie af! Met de Maak Meer Marathon ‘Fiets h’m d’r InDia’ zamelden ze samen 21.299 euro in voor een landbouw- en gezondheidsproject in Noordoost-India, ondersteund door mission-organisatie Verre Naasten.

Volop acties
Om geld in te zamelen bedachten de leerlingen allerlei originele acties. Zo organiseerden ze bijvoorbeeld een loterij en een sing-in, en verkochten ze zelfgemaakte producten zoals vetpotjes, kruidkoeken of appeltaartjes. Nick Kooiker wist het meeste te verdienen: hij verkocht patat op de open dag van een bedrijf. En Marcel Bakker had de creatiefste actie: met zijn drone zette hij woningen en de omgeving op de foto en haalde hiermee 135 euro op.

Partynacht
Verder stonden er tijdens de afsluitende actieweek spinningfietsen in de school: leerlingen lieten zich sponsoren voor de gefietste kilometers. Samen fietsten ze 6.861 kilometer bij elkaar! In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 november werd de Maak Meer Marathon feestelijk afgesloten met een partynacht. Tijdens deze nacht konden leerlingen meedoen aan allerlei workshops en (sportieve) activiteiten. Zo gaf Joop Gottmers een kickboks-workshop en vertelde hij over zijn leven met God, waren er spinning-trainingen en konden leerlingen lasergamen. Na een lange nacht is ’s ochtends het fantastische eindbedrag bekendgemaakt.

Verre Naasten
De actieopbrengst is bestemd voor een landbouw- en gezondheidsproject van lokale kerken in Noordoost-India. Eerder dit jaar bezochten twee leerlingen en een docente van het Greijdanus dit project al. Tijdens de actieweken hebben ze hier veel over verteld. Deze arme regio wordt vaak getroffen door overstromingen en aardbevingen. De lokale kerken helpen boerenfamilies met nieuwe watersystemen, betere toiletten en allerlei trainingen rond schoon drinkwater, persoonlijke hygiëne, goede voeding en een gezonde levensstijl. Ook krijgen de dorpsbewoners medicijnen en vaccinaties. Daarnaast richt het project zich op extra inkomen voor de arme boerengezinnen. Zo staan er bijvoorbeeld praktische trainingen over het verbouwen en verkopen van groente en fruit op het programma. Alle activiteiten zijn gericht op meer voedsel, meer schoolgaande kinderen en minder ziektes.

Foto Greijdanus Meppel