Nieuws

Recordaantal coronaprikken, minder mensen op de IC

Goed nieuws over het coronavirus. Er werd vorige week en recordaantal coronaprikken gezet, vandaag daalde het aantal coronapatiënten op de intensive care hard en er zijn minder besmettingen.

Bijna een miljoen mensen zijn vorige week gevaccineerd tegen het coronavirus. Van maandag 10 tot en met zondag 16 mei zijn 986.433 prikken gezet, blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Niet eerder waren er in één week zo veel vaccinaties. In de week van 5 tot en met 11 april waren 919.926 mensen gevaccineerd.

35 patiënten minder op IC
Het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 35 afgenomen, van 681 tot 646. Dat is de grootste daling sinds de derde golf in de coronapandemie over zijn piek heen is.

Minder nieuwe besmettingen
Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen zeven dagen met ongeveer een kwart afgenomen in vergelijking met een week eerder. Het RIVM meldt 35.142 nieuwe besmettingen tussen vorige week dinsdagochtend en deze dinsdagochtend. Ook het reproductiegetal is flink gedaald, naar 0,89. Het zogenoemde r-getal stond op 21 januari voor het laatst zo laag.

Foto Shutterstock