Puppet International viert jubileumeditie

Van 19 t/m 23 oktober heeft Meppel het bijzondere genoegen om het epicentrum te zijn van hét belangrijkste en meest prestigieuze festival voor poppen- en objecttheater van Nederland en Vlaanderen: Puppet International. Wees welkom in de wereld van de verbeelding en de magie. Van verrassing, vermaak én verdieping. Meer dan 250 voorstellingen voor jong en oud, van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen op ruim 25 locaties door heel Meppel.

Naast voorstellingen zijn er tijdens het festival ook masterclasses en workshops bij te wonen en worden er lezingen, filmvertoningen en exposities georganiseerd. Verder heeft het festival een belangrijke netwerkfunctie: programmeurs van collegafestivals reizen af naar Meppel om voorstellingen te scouten voor hun eigen festival. Puppet International organiseert dan ook een netwerkbijeenkomst om deze nieuwe samenwerkingen te stimuleren.

Op dinsdag 18 oktober presenteert Filmhuis Meppel in samenwerking met het festival een film die gemaakt is door en met poppenspelers. De Braziliaanse speelfilm ‘O Bem Aventurado’ (The Blessed) is de eerste film van regisseur Tulio Viaro en werd gemaakt in samenwerking met o.a. de Nederlands-Braziliaanse poppenmakers en -spelers Duda Paiva en André Mello. Puppet International viert dit jaar haar 15e editie. Het volledige programma is te vinden op www.puppetinternational.nl

Foto Virginie Meigné