Puppet International organiseert Winterroute 2019

Puppet International is het belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater in Nederland en Vlaanderen en vindt om het jaar plaats op ruim 25 locaties in Meppel. Om alvast in de sferen te komen voor het festival dat in oktober 2020 plaats gaat vinden, organiseert de festivalorganisatie in de winter van 2019 de Winterroute. In 2017 was de route een groot succes. De Winterroute vindt dit jaar plaats op 27, 28, 29 en 30 december 2019.

Op deze vier dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw kan het publiek in Meppel genieten van een route langs drie locaties, met drie prachtige voorstellingen. Fabelachtige landschappen gecreëerd door een absurdistisch spel van schaduw en licht, het tragische verhaal over Koning Oedipus en het figurentheater van het welbekende Theater van de Droom. Drie totaal verschillende voorstellingen met één gemene deler: beeld speelt de hoofdrol bij deze theatermakers. Ze vertellen hun verhalen via schaduwen, via objecten en via poppen. En daar zijn ze gewoonweg steengoed in.

Beeldend theater heeft natuurlijk raakvlakken met beeldende kunst en dient daarmee ook als inspiratiebron voor beeldend kunstenaars. Puppet International is om die reden samenwerkingspartner in het project Toekomstdenken van Stichting Kunst & Cultuur, een intensief en uitgebreid project waarin kunstenaars gestimuleerd worden crossovers aan te gaan. Theater van de Droom, de groep die ook in de Winterroute speelt, zal dan ook een voorproefje geven tijdens de kick-off van Toekomstdenken.

De kaartverkoop van de Winterroute start op 1 november via www.puppetinternational.nl. Daar zal ook het programma gepresenteerd worden. Tot die tijd: save the date! Winterroute, 27, 28, 29 en 30 december 2019.

Foto Leo de Harder