Puppet International beste editie tot nu toe

Zondag is de veertiende editie van het festival voor poppen- en objectentheater Puppet International afgesloten met een prijsuitreiking. Een jury van vijf internationale programmeurs van collegafestivals koos niet één, maar twee makers voor een gedeelde juryprijs: Mirthe Dokter en Frederique van Domburg. Het publiek koos het Catalaanse Puppæ/Marionetes Nomades Company als winnaar van de publieksprijs. De prijzen werden uitgereikt door commissaris van de Koning in Drenthe Jette Klijnsma.

Artistiek leider Elly Bakker ontving een Speld van Verdienste van NVP-UNIMA, de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel. Het bestuur van de vereniging gaf aan dat er de afgelopen acht jaar onder leiding van Bakker een aantal belangrijke ontwikkelingen heeft plaatsgevonden: ‘Puppet International is een festival geworden met internationale allure, het trekt inmiddels een publiek uit het hele land en jonge makers krijgen alle kans om zich verder te ontwikkelen’.

Puppet International kijkt terug op de beste editie tot nu toe. De kwaliteit van voorstellingen was hoog, het publiek was enthousiast en verrast en het zomerse weer deed nog een extra schepje bovenop de goede sfeer. De sfeer werd door iedereen gedragen. Vooral ook door een fantastische hardwerkende groep vrijwilligers.