Provincie onderzoekt zomeractiviteiten voor jongeren

Ruim een derde, 36 proc. van de Drentse jongeren vindt dat er onvoldoende te doen is voor hen in de zomer. Dat blijkt uit een enquête die is ingevuld door 1034 Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het liefst willen jongeren meer activiteiten doen met leeftijdsgenoten in de buurt. Sporten vindt bijna tweederde van de jongeren de leukste activiteit.
De onderzoekers wilden ideeën te verzamelen voor een zomerprogramma, zodat de activiteiten beter aansluiten op de behoefte. Meer dan de helft van de Drentse jongeren heeft behoefte aan activiteiten in de zomervakantie. 65 proc. van de jongeren willen graag iets met sport doen in de zomervakantie, 53 proc. wil ontspannen en chillen, 49 proc. wil anderen ontmoeten en iets sociaals doen, 44 proc. vindt iets met muziek belangrijk en 33 proc. doet graag iets met spel en gamen. Tweederde van de jongeren wil graag actief zijn met leeftijdsgenoten.
Op dit moment wordt hard gewerkt om alle activiteiten voor een bruisende en ontspannen zomervakantie te verzamelen, aan te vullen en met jongeren zelf verder te organiseren. Enkele voorbeelden zijn activiteiten met theaters, bibliotheken en sportverenigingen, maar ook een Drents Fortnite-toernooi en diverse (sportieve en culturele) buitenactiviteiten staan op het programma.