Project Survival

Meer dan 600 kinderen van 14 basisscholen uit de gemeente Meppel hebben afgelopen maand deelgenomen aan het project Survival op de baan in Havelte om kennis te maken met de survival sport. De kinderenuit de groepen 7 en 8 namen deel aan de survival les in Havelte verzorgt door Sportteam Meppel Actief. Dit jaar stond de survival les in het teken van de Survival Cup, welke groep zet de snelste tijden neer op de verschillende onderdelen en wint de Survival Cup 2018?

Er werden verschillende technieken geoefend zoals de apenhang, staplussen en de schipperslag. Tijdens het symbolenspel werd er gezocht naar verschillende tips over de symbolen bij de hindernissen, die vervolgens in de juiste volgorde opgeplakt moesten worden. Hierbij stonden samenwerken, goed geheugen en een scherp oog centraal. Dit jaar hebben de kinderen een kaartoriëntatie in het bos uitgevoerd. Voor veel kinderen was het een speelse kennismaking met kaartlezen.

De volgende groepen hebben de meeste punten verdiend tijdens de twee onderdelen en zijn in de top 3 geëindigd. 1. OBS de Tolter groep 8 – 192,5 punten 2. KC Stadskwartier groep 8 – 177,4 punten 3. De Toermalijn groep 7 – 173 punten.

Foto: Meppel Actief