Cultuur

Play and Shine: de Bazuin met 5 solisten in Ogterop

Op 7 oktober 2023 betreedt CMV De Bazuin samen met 5 jonge solisten uit Meppel het podium van Ogterop. Een uniek concert waarbij Jayden, Rosalie, Meike, Sjaak en Mare gaan shinen op het podium! Na een auditieronde zijn deze 5 enthousiaste kinderen en jongeren uitgekozen om met het fanfareorkest De Bazuin samen te spelen. Voor alle solisten is er een muziekstuk uitgekozen waarbij ze samen met het orkest optreden; Jayden op de drums, Rosalie gaat zingen, Meike op de sopraansaxofoon, Sjaak op de klarinet en Mare op de piano.

Er is een afwisselend programma samengesteld dat ongeveer 1,5 uur duurt. Van allerlei soorten muziek komt er voorbij; filmmuziek, popmuziek, bekende tunes en klassieke muziek. Het belooft een geweldige avond te worden! Voor kinderen tot en met 12 jaar is het concert gratis te bezoeken (wel een kaart reserveren). Vanaf 13 jaar zijn er kaarten tegen betaling te verkrijgen op www.schouwburgogterop.nl

Wil jij kennis maken met de fanfare en de instrumenten die gespeeld worden? Rondom het concert is er een instrumentenmarkt waar jong en oud de gelegenheid krijgt om een instrument te proberen.

Tekst/foto CMV de Bazuin