Cultuur

Peuters en kleuters ontdekken muziek bij Scala

Plezier en ontdekken staan voorop in de 6 bijeenkomsten peuter- en kleutermuziek bij Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen en Meppel. De cursussen met muziekdocenten Inge de Vries en Monique Kok starten op woensdag 26 januari en is nog ruimte om mee te doen met peuter- en kleutermuziek in Hoogeveen en peutermuziek in Meppel. Meedoen aan de hele serie kost maximaal € 47,-. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.ontdekscala.nl.

In de peutermuzieklessen duiken kinderen van 2,5 tot 4 jaar in een wereld vol muziek, samen met papa, mama, de oppas, oma of opa. Ze maken kennis met muziekinstrumenten en ook komen heel veel leuke liedjes voorbij die aansluiten bij hun belevingswereld.

In de kleutermuzieklessen voor vier- en vijfjarigen komen de basiselementen van muziek aan de orde: hoog en laag, hard en zacht, langzaam en snel. De kinderen gaan op muziekinstrumenten spelen, zingen en veel bewegen op muziek. De laatste vijf minuten kunnen de ouders of verzorgers een kijkje komen nemen en laten de kinderen zien wat ze die les hebben geleerd.

Foto: Scala