Padelbanen bij MLTC officieel in gebruik

Na maanden van voorbereiding zijn zaterdag bij MLTC de twee Padelbanen in gebruik genomen. Na het openingswoord van wethouder Jaap van der Haar en voorzitter Walter de Hart van MLTC, werden de banen officieel geopend. Oudste lid van MLTC, mw Frieda Veenman en wethouder Jaap van der Haar verrichtten de opening door een lint door te knippen. Hierna werd een demonstratie gegeven door spelers van MLTC die ook in competitie verband uitkomen in de padelcompetitie. Padel wordt bij dubbelspel gespeeld op een terrein van 10 bij 20 meter

Bij enkelspel is dit 6 bij 20 meter. Dit terrein wordt door een net in 2 helften verdeeld. Elk van de 2 speelhelften is verdeeld in 3 vlakken. Terreinen hebben 3 meter hoge betonnen of glazen wanden (achter- en zijwanden). Aan beide laterale zijden is er een 12 meter lange rastering (metaal), met aan minimum 1 zijde een deur in het midden.
De ondergrond waarop gespeeld wordt, bestaat meestal uit ingezand kunstgras, maar er kan ook op beton of gravel gespeeld worden.

Foto Leo de Harder