Cultuur

Ouderwets feest mogelijk tijdens 35ste Sportgala

De grote versoepeling van de coronamaatregelen maakt de weg vrij voor een ouderwets Sportgala dat voor de 35ste keer in Schouwburg Ogterop wordt gehouden. Na de nodige verschuivingen op de kalender is het bestuur van het Meppeler Sportgala in nauw overleg met Schouwburg Ogterop uitgekomen op maandag 14 maart om 20.00 uur als datum om de sporters te eren.

Eerder werd de datum van donderdagavond 4 februari geschrapt, omdat de schouwburg was gesloten. Nu is op 14 maart wel ruimte voor een ontmoetingsfeest in de foyer van Ogterop. Dit betekent dat het Sportgala voor de eerste keer in zijn bestaan op maandag wordt gehouden.

De sportverkiezingen over 2021 geven door corona een beperkt aantal tot de verbeelding sprekende prestaties te zien. Alle competities werden stilgelegd. De jury besloot daarom – ook voor de eerste keer in het bestaan van het Sportgala – niet tot nominaties over te gaan. De jury heeft direct de Sportvrouw, de Sportman en de Sportploeg van het Jaar gekozen. De namen worden tijdens het Sportgala bekendgemaakt.

Verder worden vier sporttalenten mede namens Stichting Grote Broer geëerd en een gerenommeerde sporter krijgt een plaats in de Eregalerij. Wethouder Jaap van der Haar reikt namens de Gemeente Meppel de Vitaliteitsprijs uit. De Vrijwilligersprijs, een initiatief van de Sportkoepel Meppel, wordt ondersteund door Stichting Waarborgfonds Meppel.

De avond wordt geopend door een landelijk bekende persoon uit de Nederlandse sportwereld met wie de zaal nader kennismaakt. De presentatie wordt verzorgd door Marijn de Vries. Naast de muzikale omlijsting staat partner MEProductions garant voor hoogstaand amusement. Bijzonder is een demonstratie door de sportschool van Mustapha El Barbari.

Een bijlage over het Sportgala verschijnt dinsdag 8 maart in de huis-aan-huis editie van de Meppeler Courant. RTV Meppel maakt opnames van het Sportgala die kort daarna worden uitgezonden.

Volgens juryvoorzitter Jan Feenstra was het aanbod van sportprestaties weliswaar minder dan voorgaande jaren. ,,Toch zijn we eendrachtig tot een prachtig rijtje winnaars gekomen. Zij kunnen de vergelijking met andere jaren glansrijk doorstaan. Ook als jury zijn we enorm blij dat we toch een Sportgala kunnen houden en gelukkig weer in een volle schouwburgzaal.’’

Alle aanwezigen zijn er op uitnodiging. Wel worden via social media en de eigen Sportgala-site in de eerste week van maart twintig kaarten aan sportliefhebbers beschikbaar gesteld.