Opening wijkpunt Oosterboer/Ezinge

Zaterdag 9 juni om 9.30 uur wordt het wijkpunt Oosterboer/Ezinge van Welzijn MensenWerk aan de Osseweide in Meppel officieel geopend. Wethouder van der Haar zal de openingshandeling verrichten in het bijzijn van bewoners, samenwerkingspartners en sociaal werkers van Welzijn MensenWerk. Aansluitend kan iedereen van 10.00 tot 12.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe wijkpunt tijdens het open huis en de Osseweide Fair van Doomijn.

De afgelopen maanden is het wijkpunt in een nieuw jasje gestoken. Ook is er een nieuwe ingang gerealiseerd. Hierdoor is het wijkpunt goed bereikbaar en toegankelijk vanaf het winkelcentrum. Welzijn MensenWerk is samen met Doomijn kinderopvang, MEE Drenthe en Icare gevestigd in het gebouw aan de Osseweide. Door fysiek bij elkaar in één gebouw te werken, kun je snel kennis en signalen met elkaar delen. Elkaar versterken door samenwerken.

Het wijkpunt is een ontmoetingspunt waar bewoners onder meer terecht kunnen voor een kop koffie, een praatje, informatie en advies (VIA spreekuren) of andere activiteiten die er georganiseerd worden. Bewoners kunnen zelf initiatieven ontplooien in het wijkpunt. De sociaal werkers van Welzijn MensenWerk kunnen hen daarbij ondersteunen.

Zaterdag 9 juni zijn er vrijwilligers en professionals aanwezig die bezoekers rondleiden. Er zijn diverse (kinder-)activiteiten, hapjes en drankjes tijdens het open huis en de Osseweide Fair. Iedereen is w