Nieuws

Ook dit jaar geen Grachtenfestival in Meppel

Het bestuur van Stichting Meppel vol Vaart heeft tijdens een digitale vergadering de knoop moeten doorhakken. Het was weer een besluit wat binnen het bestuur unaniem genomen is. Het open en gratis karakter van het evenement maakt dat het bestuur nu niet de verantwoordelijkheid wil nemen, we kunnen simpelweg de tienduizenden bezoekers niet veilig in de binnenstad van Meppel herbergen. Ook dit jaar geen Grachtenfestival in Meppel. Nieuwe datum in 2022: 10-11-12 juni!!

Het bestuur neemt zijn maatschappelijke verantwoording weloverwogen. De voorbereiding legt veel werkdruk bij haar evenement partners, zoals daar zijn gemeentelijke en provinciale overheid op het gebied van vergunning verlening. De deelnemers die met hun boten en schepen naar Meppel moeten komen en voor sommigen is dit een reis van dagen. En het maken van een gebiedsindeling voor braderie, kermis, podia, looproutes etc. valt simpel weg niet te maken in deze “hopelijk” laatste maanden van de corona pandemie.

Zeker omdat juist nu ook Corona maatregelen deel uit maken van het draaiboek. Wij hopen in 2022 verder te kunnen gaan met waar we 2019 gestopt zijn, een evenement Meppel waardig met een bovenregionale uitstraling. Zo’n evenement kunnen wij alleen organiseren dankzij een trouwe schare sponsoren, subsidie verstekkers en de vele vrijwilligers.

Foto Leo de Harder