Regio

Online-event met hersenprofessor Erik Scherder

Woensdag 26 mei spreekt hersenprofessor Erik Scherder voor Drenthe bij een online-evenement. Hij komt spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein. Het evenement is gratis voor alle Drenten.

De coronapandemie beheerst ons leven inmiddels al ruim een jaar. Daarom zitten we veel binnen en bewegen veel mensen te weinig. Iedereen lijkt te snakken naar het einde van de maatregelen. Op weg naar dat moment organiseert Drenthe Beweegt deze webinar, waarbij we stil staan bij de gevolgen van de corona crisis en met u vooruitkijken naar de toekomst.

Het event heeft als thema ‘Van Binnen naar Buiten’. Hoe doen we dat straks? Wat wordt het nieuwe normaal en hoe belangrijk is bewegen in je dagelijkse leven. Erik Scherder heeft de hoofdrol. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein. In het uur neemt hij ruim de tijd om vragen te beantwoorden die in Drenthe spelen. Vragen die van tevoren zijn ingestuurd, maar ook vanuit de live chat.

Het evenement duurt twee uur en wordt uitgezonden vanuit het FC Emmen stadion. Er wordt live geschakeld met Erik Scherder in Amsterdam. Vervolgens blikken we met gasten aan tafel terug op zijn verhaal en praten we over de nabije toekomst. René Karst vertelt zijn bijzondere verhaal van het afgelopen jaar en zal deze middag muzikaal afsluiten.

Aanmelden kan nog tot dinsdag 25 mei via: https://drenthe-beweegt.nl/agenda/van-binnen-naar-buiten/

Foto: Drenthe Beweegt