Nieuws

Online bijeenkomst voor werkzoekenden

Op donderdag 20 mei om 19.30 uur organiseren de bibliotheken van Biblionet Drenthe de allereerste Walk&Talk Online sessie. Het thema van deze online bijeenkomst is ‘Hoe kom je van A naar B op de arbeidsmarkt?’ Iedereen kan de online sessie gratis bijwonen via Zoom. Gastspreker tijdens deze Walk&Talk is Debbie Heijne, de Levende Sollicitatiegids.

Naar wat voor werk ben jij op zoek? Is dat werk waar je veel ervaring in hebt of moet je op zoek naar iets nieuws? In een arbeidsmarkt die ontzettend snel verandert, is de kans groot dat werkzoekenden hun kwaliteiten op een nieuwe manier moeten combineren. De ene baan is de andere niet. Tijdens deze Walk&Talk legt Heijne uit hoe je van A naar B komt op de arbeidsmarkt. Ze bespreekt praktische stappen waar deelnemers meteen mee aan de slag kunnen om zo grip te kunnen houden op hun zoektocht.

Er is ontzettend veel te leren over het zoeken naar werk. Nieuwe spelregels voor je cv, het gebruik van sociale media en nog veel meer. Dat kún je natuurlijk in je eentje ontdekken, maar samen gaat het toch een stuk sneller. Tijdens Walk&Talk Online sessies ontmoeten deelnemers andere werkzoekenden en leren ze van elkaars ervaring. De bibliotheken organiseren de Walk&Talk-bijeenkomsten. Vaak wordt er een gastspreker uitgenodigd die iets vertelt over zijn of haar vakkennis. Iedereen die op zoek is naar (ander) werk is welkom. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.

Aanmelden
De sessie Walk&Talk Online op donderdag 20 mei is van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliothekendrenthe.nl/onlinebijeenkomstvoorwerkzoekenden. Op 19 mei ontvangen de deelnemers de inloggegevens en de laatste praktische informatie.