Nieuws

Onderzoek naar corona-effect op ZZPers in Meppel

Heeft u als ZZP’er klappen gekregen in de coronacrisis? Dan is Stichting de Arme Kant van Meppel naar u op zoek. Zij willen met een enquete graag de effecten van corona in kaart brengen.

Dat doet de stichting in opdracht van wethouder economie Henk ten Hulscher. “Hij verwacht dat bij ZZP’ers klappen vallen”, vertelt Jan Bloksma van de stichting. “Bij ZZP’ers ontstaat vermoedelijk veel nieuwe armoede. Daar wilde hij inzicht in.”

Bloksma klom zelf in de pen. “Wij willen graag wat betekenen, dus hebben we het maar opgepakt”, zegt hij. Ondanks zijn nobele streven is het effect er nog niet naar: Hij kreeg pas 26 reacties. “Dat is wel een struikelblok. We hebben de 23 reacties natuurlijk wel uitgewerkt. Die mensen hebben noemden echt nuttige zaken.”

Maar voor een gedegen onderzoek heeft Bloksma meer respondenten nodig. Wilt de de enquete invullen? Dat kan (anoniem) via https://dashboard.enquetetools.nl/respondenten/vragenlijst?etsession=svl800lhkg30up5dvdgbjhhefp&etuser=1&vlid=22621&ncu=629219&vlcode=22621bd4d05813&iah=a9ad4a7b46 (even kopiëren in de url)

700 gezinnen

Stichting de Arme Kant van Meppel is opgericht in 1992 en ondersteunt huishoudens met een laag inkomen. Ze verzorgen ondermeer waardebonnen voor de supermarkten en het theater. “Hierover staan we continu in contact met de wethouder”, vertelt Bloksma. “De armoede is echt schrijnend. Zo’n 25 procent van de gezinnen zit aan de verkeerde kant van de medaille. Tot hebben we 700 gezinnen in ons bestand.”

Foto Pixabay