Onderzoek doorontwikkeling Grachtenfestival

Zestig eerstejaars studenten van het Business College van Drenthe College Meppel gaan in opdracht van de Stichting Meppel Vol Vaart een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van het Grachtenfestival. De studenten zijn daar dinsdag 26 november mee gestart; Arnold Schuurman (voorzitter van het Grachtenfestival) heeft de opdracht samen met Franciska Soer-Evers (bestuurslid) tijdens een gastcollege toegelicht.

De komende weken gaan de studenten aan de slag met vijf onderzoeksvragen, waarmee vooral in kaart wordt gebracht waar en hoe het Grachtenfestival zich kan doorontwikkelen. De DC-studenten zullen bij de zoektocht naar de antwoorden op deze vragen en het bedenken van nieuwe initiatieven vooral rekening moeten houden met de doelstellingen van het evenement en zoveel mogelijk gebruik maken van lokale ondernemers en leveranciers.

De studenten van DC waren erg enthousiast over deze opdracht: het is een betekenisvolle en uitdagende opdracht waarmee zij hun theoretische kennis kunnen verdiepen. De uitdaging zit erin dat de studenten in groepen aan het werk gaan, ideeën ontwikkelen en deze in januari presenteren. Het bestuur zal per deelvraag een winnaar bepalen en de ideeën worden meegenomen in de doorontwikkeling van het festival in de komende jaren.

Foto: Arnoud Wonnink (docent) overhandigt bloemen aan Arnold Schuurman (voorzitter Grachtenfestival) voor een goed gastcollege én een mooie opdracht. Links Franciska Soer-Evers (bestuurslid) en rechts Marloes Spoelder (opleidingsmanager Business College)