Cultuur

Ogterop komt in actie voor de inwoners van Oekraïne

Schouwburg Ogterop is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen wordt het gebouw uitgelicht in de kleuren van de Oekraïense vlag. De opbrengst van de voorstelling van Lenette van Dongen van zaterdagavond 5 maart komt ten goede aan Giro 555.

Ogterop sluit zich hiermee aan bij de actie #♥rtforUkraine, een initiatief van de Taskforce culturele en creatieve sector. De taskforce is een samenwerkingsverband van ruim honderd branche-, beroeps- en belangenorganisaties. In heel Nederland worden in het weekend van 4, 5 en 6 maart acties en activiteiten georganiseerd.

Op zaterdagavond speelt Lenette van Dongen de reprise van haar voorstelling ‘Paradijskleier’ in de Meppeler schouwburg. Ogterop doneert de opbrengst van de kaarten van die avond aan Giro 555 en roept ook het publiek op om een bijdrage te storten op dit nummer. Lenette van Dongen ondersteunt de actie van Ogterop van harte en heeft zelf ook op persoonlijke titel al gedoneerd. www.schouwburgogterop.nl

Foto Schouwburg Ogterop