Ogterop biedt publiek kleurrijk licht in donkere dagen

– De gevel van Ogterop is de komende weken kleurrijk verlicht. De schouwburg brengt hiermee een symbolisch gebaar naar haar publiek. Het vrolijke aangezicht is bedoeld voor iedereen die even een extra lichtje kan gebruiken in deze kerstperiode, die nu donkerder is dan hij hoort te zijn.

Ogterop sluit zich hiermee aan bij een landelijke actie, geïnitieerd door de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals). Naast Meppel hebben in Noord-Nederland meerdere theaters, waaronder De Koornbeurs in Franeker, De Tamboer in Hoogeveen, Theater Sneek en De Lawei in Drachten, hun gevels verlicht.

De theaters moeten vanwege de lockdown hun deuren sluiten tot en met in ieder geval 14 januari 2022. Natalie Straatman, directeur van Ogterop en voorzitter van de noordelijke regio van de VSCD, vindt het belangrijk dat de podia dit gebaar brengen: “Podia zijn natuurlijk normaal voor hen die graag de deur uit gaan en dan bij ons binnen komen. Nu dat niet kan, willen wij zelf een beetje naar buiten komen en zo wat vrolijkheid bieden met kleurrijke verlichting aan de donkere straten”.

Foto Ogterop biedt publiek kleurrijk licht in donkere dagen